3 Gouden tips waardoor je website hoog scoort in Google zoekresultaten


Google zoekresultatenOm online te kunnen verkopen heb je een website. Maar hoe vindt jouw doelgroep je website? Hoe zorg je dat je gevonden wordt in de Google zoekresultaten?

Vaak krijgen wij de vraag om een website te bouwen die hoog in de Google zoekresultaten verschijnt. Die kunnen wij voor je bouwen. Graag zelfs!
Maar daar is meer voor nodig dan een goede website alleen.

Hoe je zorgt dat die website goed scoort in de zoekresultaten, daarover delen wij hieronder 3 gouden tips met je.

 

Tip 1: Denk als je klant

Wij zien dat heel veel websites zijn geschreven door de aanbieder. Het staat vol met de oplossingen, de producten en de diensten. En de zoekwoorden die voor die webpagina zijn opgezet zijn ook daarop gebaseerd. Maar zijn dat werkelijk de woorden waarop je doelgroep zoekt?

Natuurlijk is jouw doelgroep geïnteresseerd in jouw oplossingen. Maar in hoeverre onderscheid jij je werkelijk van al die andere aanbieders? Hoe ga jij het vertrouwen van je bezoeker winnen?

Een bezoeker kan veel makkelijker aanhaken als hij naast de oplossing ook ziet dat jij zijn vraag, zijn probleem begrijpt. Als jij in staat bent om dat te beschrijven, dan voelt hij zich gezien en herkend, en zal hij veel eerder geïnteresseerd zijn in de oplossingen die jij aandraagt. Want jij begrijpt hem.

Dit wetend, hoe zal jouw doelgroep zoeken? Welke zoekwoorden zal hij gebruiken?
Zorg dus dat ook het probleem voorkomt in de zoekwoorden.

Dat hoeft natuurlijk niet voor elke pagina. Zorg dat je een pagina op je website hebt waarin je duidelijk het probleem van je doelgroep beschrijft, en welke oplossingen jij daarvoor hebt. Deze pagina moet gevonden worden wanneer je doelgroep zoekt naar de oplossing van zijn probleem.
Daarnaast heb je de pagina’s met je producten of diensten. Die moeten gevonden worden als specifiek naar een oplossing wordt gezocht.

 

Tip 2: Praat als je klant

Plaats met regelmaat nieuwe content. Google houdt van actualiteit.

Websites die niet up-to-date worden gehouden scoren steeds slechter. Voeg content toe die relevant en actueel is voor je doelgroep.

Gebruik daarbij de taal van je doelgroep. Laat de zoekwoorden die je klant zou gebruiken terugkomen in de titel, kopregel(s) en in de tekst.
Beschrijf daarbij ook het probleem, in de woorden van de klant.

Zorg dat jouw doelgroep zich herkent op je website.
Als je dat bereikt sluit je aan op zijn zoekgedrag. Het heeft namelijk niet zoveel zin om hoog te scoren op niet-vertoond zoekgedrag… Je bereikt tevens dat je bezoeker langer op je website blijft: je hebt zijn nieuwsgierigheid gewekt.

 

Tip 3: Praat met je klant

Zoek  de interactie met je bezoeker. Prikkel en zet aan tot reactie. Een website die niet oproept tot reactie is vol gemiste kansen:
Reageer zelf ook op terug op de reacties: elke reactie is een kans voor een contact!

Google waardeert interactie. Reacties zijn voor Google  een indicatie dat de pagina relevant is. Dus die krijgt een  hogere score.

En niet alleen Google houdt van interactie… zeker ook je bezoekers.

 

Google zoekresultaten: er is maar plaats voor 10!

Hoe zorg jij dat je op die eerste pagina met zoekresultaten komt? Er is maar plaats voor 10!
Slechts 20% bladert door naar de tweede pagina. En het aantal kliks op die tweede pagina is slechts 1,5%, tegen 8,9% op de eerste pagina. Een factor 6 verschil!

Hoe zorg jij dat je op die eerste pagina verschijnt?

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.