Hoe scoor je hoger in Google?


SEO score h4bs.comJe wilt graag dat bezoekers je website weten te vinden. Bezoekers kunnen via diverse kanalen op je website komen, en een van de belangrijkste is via de zoekmachines als Google.
Er zijn heel veel aspecten die samen de ranking in Google bepalen. Het geheel is zeer complex en werk voor (SEO) specialisten.

De tip die ik je wil geven is om je website eens door te lichten op de onafhankelijke site SEO Site Checkup. Deze licht je website op 46 punten door, en geeft waar nodig tips ter verbetering.

 

Wat kan je met die score?

Wil je weten wat jouw score betekent? Uiteraard zal een hoge score betekenen dat je vaker op die fel begeerde eerste pagina in Google verschijnt. Maar het is onzin om naar een (bijna) 100% score te streven.
Waarom? Omdat nagenoeg niemand 90 of hoger scoort.

Hieronder zie je hoe er over een grote groep van websites wordt gescoord.

SEO score % van de websites met deze score % van de websites met deze of hogere score
75 en hoger 1% 1%
70 – 74 6% 7%
65 – 69 6% 13%
60 – 64 13% 26%
55 – 59 19% 45%
50 – 54 13% 58%
45 – 49 24% 82%
40 – 44 13% 94%
30 – 40 6% 100%

Het kan dus interessant zijn om je te richten op het behalen van een score van 70 of hoger: slechts 7% van de websites behaalt dit resultaat! Dat kun je bereiken door het rapport van de SEO score aan de bouwer van je website te geven.

 

Betekent een hoge SEO score meer business?

Een hoge score zorgt dat je een hoge ranking krijgt in Google… als er op jouw zoekwoorden wordt gezocht.

Een hoge score is dus GEEN garantie voor veel bezoekers op je website. Daarvoor is het essentieel dat je de juiste zoekwoorden gebruikt: de woorden waarmee je doelgroep zoekt.

Een hoge score is ook geen garantie dat bezoekers lang op je website blijven of terugkomen. Daarvoor is het belangrijk dat je waardevolle content op je website hebt staan.

 

Wil je dat je website bijdraagt tot meer business?

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.